Известие

Collapse
No announcement yet.

Спрей за смазване на тампони - кой от всички?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спрей за смазване на тампони - кой от всички?

Здравейте колеги, оня ден ходих до М. Бриколаж и гледах спрейовете, но не видях нито "синя или бяла капка", нито някъде да пише "силиконова грес". Затова кажете кой от всичките спрейове е този, който ни трябва. И още един въпрос-загадка - като вали и мина през кал и си отворя предните врати, по праговете долу имам събрана кал, а уплътненията са като нови, от какво може да е тва и има ли решение?
    Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
    Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Извинявай колега, че ще ти използвам темата, но това ми се струва чудесна идея. И при мен има леко поскърцване, но примерно тази сутрин както беше влажно, нямаше неприятни звуци. Ще дочакам да видя какво ще препоръчат колегите и ще се метна на един спрей
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

и аз съм забелязъл, че при влажно време не скърца, има ли начин освен това да се смажат тампоните без да се сваля каквото и да е било по окачването?

Comment

Първоначално публикувано от nightfoxhu
        и аз съм забелязъл, че при влажно време не скърца, има ли начин освен това да се смажат тампоните без да се сваля каквото и да е било по окачването?
        http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=21640

Comment

Момчета на мен като ми сменяха долните носачи, понеже скърцането не спря и явно беше от горните в сервиза ми ги напръскаха обилно с някакъв спрей ама точно след 5-6 дена, като се застудя се разкърцаха по старомо.Така че полза май няма кой знае каква.
          156 1.8 TS '98

Comment

Разбира се ,ефекта е САМО ВРЕМЕНЕН. Ако тампоните и болтовете са ОК, т. е. ЗДРАВИ , не ви остава нищо друго освен да свикнете със скърцането при студено време. Това е един от проблемите на нашите Алфи.
            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL
              Извинявай колега, че ще ти използвам темата, но това ми се струва чудесна идея. И при мен има леко поскърцване, но примерно тази сутрин както беше влажно, нямаше неприятни звуци. Ще дочакам да видя какво ще препоръчат колегите и ще се метна на един спрей
              При мен майстора установи, че скърцат пружините поради много проста причина-СЪБРАЛИ СА КАЛ, изкаляни са бе, след измиване изчезва, и ми налива шарнирите с масло, защото са обърнати на горе и маслото си стои.

Comment

Re: Спрей за смазване на тампони - кой от всички?

Първоначално публикувано от radop
                Здравейте колеги, оня ден ходих до М. Бриколаж и гледах спрейовете, но не видях нито "синя или бяла капка", нито някъде да пише "силиконова грес". Затова кажете кой от всичките спрейове е този, който ни трябва. И още един въпрос-загадка - като вали и мина през кал и си отворя предните врати, по праговете долу имам събрана кал, а уплътненията са като нови, от какво може да е тва и има ли решение?
                здрасти колега -спрея който тарсиш е оранжевия. това е силиконова грес. става перфектно. сложих от него и бегачката вече не скарца
                Екшън Мен - Чирпан
                Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

Re: Спрей за смазване на тампони - кой от всички?

Първоначално публикувано от ek6an_men
                  здрасти колега -спрея който тарсиш е оранжевия. това е силиконова грес. става перфектно. сложих от него и бегачката вече не скарца
                  Мерси, ше го пробвам! А от колко време не ти скърца след намесата?

Comment

Аз имах най добър резултати от този с лилавия етикет и с капкатакапка а съм изпръскал по два флакона и от двата модела няма смисъл всекиден трябва да се пръска че да не скърца и трябва да се пръскат всички тампони защото не се знае от кои идва скърцането единственото място на което има резултат е тампоните на стабилизиращата щанга единственото решение е нов носач (само тампоните също не издържат дълго) това е истината а и това че проскърцват в началото не е проблем но щом скърцат означава че са превътрели металните втулки в тампоните 9Изключвам тампоните на стабилизиращата щанга) а щом са превътрели означава че иам триене между гумата и металната втулка , щом има триене има и износване (тампоните не са направени да работят с триене освен ако не са полиуретанови) щом се изнносва размера намалява и започва да потропва на дупки лего и глухо но ако отидете на диагностика не предница ще ви кажат че всичко е наред . Все още луфтвете са малки след време зависи по какви пътища се движи колата ще се разхлопа ро добре и отчетливо.
                    Наздраве.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                    X